In samenwerking met Oranje Nationaal organiseerde de KV Minnertsga op koningsdag een speciale kaatspartij. De opbrengst deze dag zou weer geheel ten goede komen aan KWF Kankerbestrijding. Op het nieuw aangelegde dorpsplein aan de doorgaande weg in Minnertsga waren als vanouds weer drie kaatsvelden gemarkeerd. De eerste bij de “In Bildt dagbesteding”, de tweede bij “café snackbar ’t Centrum” en de derde bij “eetcafé de Hoeke”. De kaatsers waren ingedeeld In twee poules van elk vier partuur.

Alle parturen waren aan elkaar gewaagd, maar liefst vier maal werd het 5-5 en vijf maal werd het 5-4 deze middag. In de eerste omloop kwam alles aan de hang tussen Maaike Joostema c.s. en Maarten-Jan de Haan c.s. De winst van Maarten-Jan de Haan c.s. gaf hen vleugels want ook de andere twee partijen in poule A werden hierna gewonnen. In poule B kwam ook alles aan de hang in de eerste omloop tussen Abe Visser c.s. en Amarens Joostema c.s. De winst was voor Amarens Joostema c.s. echter gaf het hen geen vleugels want de twee andere poule wedstrijden werden verloren. In poule B waren het Klaske Faber c.s. die alle drie wedstrijden wisten te winnen.

Naast de kaatspartijen waren er ook voor de kinderen activiteiten. Zo was er een prachtig springkussen en konden de kinderen een parcours met skelters afleggen. Twee party tenten met catering van “eetcafé de Hoeke”, kaatsbanken en stoelen completeerden de konings arena. In de loop van de middag kwam er steeds meer publiek. Tijdens de beide finales begon het helaas licht te regenen, daarvoor en daarna waren het trouwens prima weersomstandigheden.

Een van de hoogtepunten om de 3e plaats was een uitslag van Chris Wassenaar van achteruit het perk. De gele softbal maakte een enorme boog richting de boven. Age Anne Posthumus stond op de boven en sprong hoog en kon de bal nog net keren. Anke Wassenaar was er als de kippen bij en raakte de bal maar half, echter wel zo, dat de bal onhoudbaar over de boven rolde. Chris Wassenaar c.s. wisten uiteindelijk de partij met 5-4 te winnen van Johan Spoelstra c.s. en eisten zo de 3e prijs op.

In de finale namen Klaske Faber c.s. een snelle voorsprong van 2-0. Daarna was het gedaan en kwam de opmars van Maarten-Jan de Haan, Gerard Sinnema en Romke Veenstra. Het complete partuur maakte maar weinig fouten, waren fel op de bal, en wisten de finale uiteindelijk met 5-3 en 6-2 te winnen. Maarten-Jan de Haan was zowel aan de opslag als ook achterin het perk ijzersterk en werd uitgeroepen tot koning van koningsdag J

Inmiddels kwam er gezellige muziek van discjockey André uit de party tent en konden we nog gezellig napraten op de Buorren. Ik ben benieuwd hoeveel er met deze actie weer is opgehaald voor de Alpe d’Huzes actie….

Ledenpartij alle categorieën ( jeugd om 15.00 uur )
18 aug 2018